May 14, 2025
Eurovision 2025

Eurovision’da finalistlerin açıklanma şekli değişiyor

Eurovision’da finalistlerin açıklanma şekli değişiyor

Geçtiğimiz günlerde, 2025 Eurovision yapımcıları, yarı finallerde finalistlerin açıklanma şekline dair yapılan bir değişikliğin Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından onaylandığını doğruladı.

SRF kanalının “Der Weg zum ESC 2025” adlı Eurovision belgeselinde yer alan ve sunuculara verilen Eurovision senaryosuna sızan bilgilere göre, her açıklamada üç ülkenin ismi ekranda görünecek ve bu üç ülke arasından yalnızca biri finalist olarak açıklanacak. Diğer iki ülke için yarış devam edecek.

Örneğin, ekranda İzlanda, Polonya ve Ukrayna isimleri belirecek; ardından Ukrayna’nın finalist olduğu duyurulacak. Bu sunum tarzı, 9 finalist açıklanana kadar devam edecek. Son finalist ise normal bir şekilde açıklanacak.

Avrupa Yayın Birliği, bugün yaptığı resmi açıklamayla bu format değişikliğini onayladı.

Kaynak: SRF