Skip to content
Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
Close

Search

  • x.com
  • instagram.com
  • youtube.com
  • tiktok.com
Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
Close

Search

  • x.com
  • instagram.com
  • youtube.com
  • tiktok.com
Home/İsviçre/EBU, Veronica Fusaro’nun canlı gitar çalma talebini reddetti
İsviçre

EBU, Veronica Fusaro’nun canlı gitar çalma talebini reddetti

Mayıs 7, 2026

Bu yıl İsviçre’yi “Alice” adlı şarkısıyla temsil eden Veronica Fusaro, yarışmadan aylar önce Eurovision sahnesinde şarkısını gitar eşliğinde canlı söylemek istediğini açıklamıştı. Ancak bu talep EBU’nun onayından geçmedi.

Veronica Fusaro, bugün gerçekleştirdiği bir röportajda Avrupa Yayın Birliği’nin performansı sırasında gitarını canlı çalmasına izin vermediğini açıkladı ve ayrıca Linda hakkında da konuştu.

“Delegasyonumdan bildiğim kadarıyla kontrol etmişler. Bence biraz kafa karıştırıcı. Bence garip bir durum. Ama görünüşe göre eğer ‘fişli ise izin vermiyorlarmış. Keman olduğu için ekstra bir mikrofon takmıyorsun ki… Bana biraz tuhaf geliyor. Ama neyse. Yine de şaşırdım, ama onun için harika olmuş. Tabii ki çok sevindim.”

Kuralların herkes için aynı olması gerektiğini düşünüyor musun? Herkes istediği şeyi yapma seçeneğine sahip olmalı mı? sorusuna da cevap verdi:

“Eğer ‘fiş takarsan izin vermiyoruz’ diye açıklıyorlarsa, tabii ki bu bir boşluk yaratıyor. Ama o zaman davul da var, davulu ‘plucked’ (parmakla çekerek) çalmıyorsun ki! Neden davul seti çalamasın? Onun için çok sevindim. Aslında onun durumunda mantıklı, çünkü genel olarak onun rolü bu. Eurovision performansında da o bir kemancı. O yaptığı şey bu. Vokalist değil. Ben de ‘Pardon?’ diyecek değilim yani…”

Avrupa Yayın Birliği’nin basın sözcüsü konuyla ilgili bir açıklama yaptı:

“ORF ile yakın görüşmeler sonucunda, YLE’nin birkaç ay önce yaptığı talebi kabul ederek Finlandiya temsilcisindeki keman sololarının bazı bölümlerinin mikrofona canlı ses kaydı olarak çalınmasına izin verdik. Bu karar 2026 Eurovision kuralları ile uyumludur; bu kurallar, sanatsal açıdan gerekçelendirildiği durumlarda enstrümanların canlı ses kaydına istisnai olarak izin verilebileceğini belirtmektedir.

Delegasyonlardan gelen talepleri değerlendirmekten her zaman memnuniyet duyarız. Bu taleple ilgili nihai karar, ikinci sanatçı provasının ardından verilmiştir; çünkü prodüksiyon ekibinin performansın hem seyirci hem de sanatçılar açısından iyi işlediğinden emin olması gerekmektedir.”

Dün yapılan resmî açıklamada Avrupa Yayın Birliği, Finlandiya temsilcisi Linda Lampenius’un Eurovision sahnesinde canlı keman çalmasına izin verildiğini duyurdu.

Kaynak: Escxtra, Adam Mc Callig. Photo by: Nils Sandmeier

Author

Admin

Follow Me
Other Articles
Previous

CANLI BLOG | 7 Mayıs 2026: İlk prova ayrıntıları

Eurovision Türkiye, 2011 yılında kurulan ve Türkiye’nin en büyük Eurovision platformudur. Sitemiz ise 2017 yılında yayına başlamıştır. Bizimle her türlü konuda iletişime geçebilirsiniz.

  • X
  • Instagram
  • E-posta
  • YouTube
  • WhatsApp
Copyright 2026 — Eurovision Türkiye. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme