Skip to content
Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
Close

Search

X
Instagram
Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
Close

Search

X
Instagram
Home/Eurovision 2024/Slovenya’yı Raiven temsil edecek
Eurovision 2024SlovenyaTemsilci 2024

Slovenya’yı Raiven temsil edecek

Aralık 12, 2023

Slovenya devlet kanalı RTVSLO, 2024 Eurovision temsilcisini iç seçim ile belirlemeye karar verdi ve bugün düzenlenen basın toplantısında Raiven’in temsil edeceği açıklandı.

Raiven’in Eurovision şarkısı 20 Ocak’ta özel bir televizyon programında tanıtılacak.

Raiven Eurovision ile ilgili konuşutu.

“Slovenya’yı Eurovision’da temsil etmek, kariyerimin ilerleyişi için hayal ettiğim bir basamak. Anneme Eurovision’a gideceğimi söylediğimde bir gün o sahnede olacağımı bildiğini söyledi. Bu müzik gösterisini birlikte izlediğimiz ilk andan beri bunu biliyordu; ben beş yaşındaydım.“

Raiven kimdir?

Sara Briški Cirman, 26 Nisan 1996’da doğmuş ve sahne adı Raiven olarak bilinir. Slovenyalı bir mezzo-soprano, pop şarkıcısı, şarkı yazarı ve arpisttir. 2016’da EMA ulusal finaline katılarak geniş tanınırlık elde etmiş ve daha sonra çeşitli başarılar elde etmiştir. 2017’de EMA’da üçüncü, 2019’da ise ikinci olmuştur.

2017’de “Magenta” adlı ilk albümünü çıkaran Raiven, Slovenya kültür ve sanat derneğinin verdiği Zlata piščal ödüllerinde yılın kaydı kategorisinde ödül almıştır. 2018’in ikinci yarısında Londra’daki Metropolis Stüdyoları’nda çalışarak “REM” adlı bir EP albümü çıkarmıştır.

2019’da Exit Festivali’nde performans sergileyen Raiven, 2021’de “Vokovi” şarkısıyla Popevka 21 festivalinde büyük izleyici ödülünü kazanmıştır. Aynı yıl Ljubljana Müzik Akademisi’nde opera – solo şan dalında yüksek lisansını tamamlamıştır.

2022’de klasik opera aryalarını elektronik pop ile birleştiren bir konser projesi başlatmış ve “Doloroso” adlı bir parçasını başarılı bir konserde tanıtmıştır. 2023’te Popevka festivaline sunucu olarak dönmüş ve “Ikona” adlı yeni şarkısını tanıtarak “Sirene” adlı EP’sinin çıkışını duyurmuştur.

Eğitimine dört yaşında Ljubljana Müzik Matica’da başlayan Raiven, müzik eğitimini harp, jazz ve solo şan üzerine aldığı derslerle sürdürmüştür. Opera alanında da başarılar elde eden sanatçı, 2018’de solo alto olarak Sloven Filarmoni Orkestrası’nda performans sergilemiş ve birçok ödül kazanmıştır.

Photo by: RTV Slovenija

Author

admin

Follow Me
Other Articles
Previous

Luxembourg Song Contest finalistleri açıklandı

Next

Çekya’yı Aiko temsil edecek

Eurovision Türkiye, 2011 yılında kurulan ve Türkiye’nin en büyük Eurovision platformudur. Sitemiz ise 2017 yılında yayına başlamıştır. Bizimle her türlü konuda iletişime geçebilirsiniz.

  • X
  • Instagram
  • E-posta
  • YouTube
  • WhatsApp
Copyright 2026 — Eurovision Türkiye. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme