Şebnem Paker Karesi Öğretmen Akademisi’ne konuk oldu

Balıkesir’in Karesi Öğretmen Akademisi; 1996 ve 1997 yılında ülkemizi temsil eden Şebnem Paker’i eğitimcilerle buluşturdu. Etkinlik Zoom üzerinden gerçekleşti.
Şebnem Paker Eurovision ile ilgili açıklamalar da yaptı ve Eurovision döneminde sahnede yaşadığı heyecanı anlattı.
« 19, 20’li yaşlardayken elbette ki bilinç çok farklı oluyor, şu yaşımda aynı sorumluluğu yüklensem muhtemelen çok daha farklı şeyler hissederim üç dakikalık bir performans için bir yıla yakın çalıştım. Odaklandığım şey sahne üzerinde yapabileceğim en iyisini yapmaktı çünkü kişisel olarak kariyerimle ile ilgili daha önce herhangi bir kayıp olmayacağı için hiçbir tedirginliğim yoktu yapabileceğimin en iyisini yapmaya odaklanmıştım. »
Şebnem Paker 1997 yılında « Dinle » adlı şarkısıyla elde ettiği üçüncülük ile ilgili de konuştu.
« Beni en çok mutlu eden kısmı şarkı söyleyerek bir sürü iş yapabilirsiniz ama ülkeyi temsilen başarılı bir sonuç elde edilince bana ömrüm boyunca hediye kalan 7’den 77’ye herkesin ilgisi sevgisi oldu. »
Sevilen şarkıcı, « Dinle » şarkısının hala popüler olması ile ilgili ise şarkının hala yolculuğa devam ettiğini söyledi.
« Keşke ben de bilsem gerçekten çok enteresan şimdi dünya değişiyor, düzen değişiyor. Aradan 24 yıl geçti çok uzun bir zaman müziğin çok enteresan tılsımı var ben buna inanıyorum, hiçbir profesyonel tanıtım yapılmadan arkasında bir strateji olmadan « Dinle » şarkısı yolculuğuna devam ediyor. Bestecisinden, düzenlemesini yapan kişiden, söz yazarından ve benden bağımsız… Demek ki çok başarılı bir iş olmuş ne mutlu ki bana bende bu işin içerisinde yer aldım. 10 yaşındaki bir çocuğun yeni dinledim çok sevdim demesi o kadar mutlu ediyor ki beni. İşte o zaman gerçekten aslında müzik, zamana rağmen bir duyguyu geçirebiliyorsa o zaman iyi bir iş olduğunu anlayabiliyoruz aslında. »
Gerçekleşen seminer’i Youtube üzerinden izleyebilirsiniz.