Müzik Yorumcuları Meslek Birliği Eurovision hakkında konuştu
Müzik Yorumcuları Meslek Birliği, Türkiye’de pop müziğin dönüşümünü ele alan bir panel düzenledi.
Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) tarafından düzenlenen “45’liklerden Dijital Platformlara: Türkiye’de Popüler Müziğin Kültürel ve Sektörel Dönüşümü” paneli, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü yapımcı ve müzisyen İzzet Öz’ün üstlendiği panelde, 45’liklerden bugüne popüler müziğin dönüşümü ele alındı.
MÜYORBİR Yönetim Kurulu Üyesi ve sanatçı Nükhet Duru da Türkiye müzik tarihinde Eurovision Şarkı Yarışması’nın önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“Türkiye ne yazık ki 2012’den sonra Eurovision’dan çekildi. Ben bu çekilmeyi çok doğru bulmuyorum. Elbette Eurovision’un eski pırıltısı ne yazık ki eskisi gibi değil. Bunun yanı sıra o platformda bir takım kısıtlamalar da var. Artık o gecenin insanların hayatlarında çok önemli bir yeri kalmadığını hepimiz görüyoruz. Bütün bunlara rağmen orada yer almamız gerekiyor. Bizler ürettiğimiz bestenin bu topraklardan çıktığını Avrupa’ya göstermeliyiz. Bizim önemli bir melodi zenginliğimiz var. Ama bizler bu zenginliğimizi çağdaş bir şekilde düzenleyip sunamadığımız için Avrupa’da etkinliğimiz az oluyor. Oysa bu topraklarda çok değerli isimler var. Şartları yeniden gözden geçirilip tekrar o platformda yer almalıyız.”
Türkiye, 2012 yılından beri Eurovision’a katılmıyor ve TRT tarafından yayınlanmıyor.
Kaynak: sondakika.com