Skip to content
Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
Close

Search

  • x.com
  • instagram.com
  • youtube.com
  • tiktok.com
Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
Close

Search

  • x.com
  • instagram.com
  • youtube.com
  • tiktok.com
Home/Türkiye/Cumhurbaşkanı Erdoğan Eurovision ile ilgili açıklamalar yaptı
Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eurovision ile ilgili açıklamalar yaptı

Mayıs 20, 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin son olarak 2013 yılında katıldığı Eurovision şarkı yarışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamasının ardından Türkiye’nin yarışmaya geri dönülmesine yönelik beklentiler son buldu.

İsviçre temsilcisi şarkıcı Nemo’ya ilk tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelmişti.

Giyim, yaşam tarzı ve cinsel yönelimleri ile tartışmaların gündemine gelen Nemo’ya ilişkin sert ifadeler kullanan MHP lideri, “Marjinalliğin dozajı korkunç düzeylerdedir. Batı’nın çürüyen toplum ve kültür yapısı adeta sahne almıştır. Birinci olan İsviçreli erkek sanatçının tüylü ceket, bol makyaj ve pembe saten etekle yarışmada boy göstermesi utanç verici bir yozlaşmanın teyidinden başka bir şey de değildir. Eğer bunun adına ‘çağdaşlık’ deniyorsa, biz de diyoruz ki; batsın böyle bir çağdaşlık anlayışı. Eğer bunun adına ‘modernlik’ deniyorsa, üstüne basa basa biz de söylüyoruz ki; olmaz olsun böylesi bir modernlik anlatım ve algısı.” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli’nin açıklamalarının ardından yarışmanın finaline ilişkin bir tepki de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, Eurovision şarkı yarışmasına ilişkin “Türkiye’yi 12 yıldır Eurovision kepazeliğinden uzak tutarak ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi daha iyi anlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Küresel dayatmanın en bariz olduğu alanların başında cinsiyetsizleştirme politikaları geliyor. Bunun dünyada nasıl vahim boyutlarına önceki hafta düzenlenen Eurovision yarışmasında şahit olduk. Gençlere takdim edilen tuhaf tiplerin toplumsal yozlaşmanın Truva atı olduklarının açıktır. Bunun bilinçli bir politika olduğu herkes tarafından kabul ediliyor. Türkiye’yi son 10-12 yıldır bu kepazelikten uzak tutarak ne kadar isabetli karar verdiğimizi görüyoruz.”

Author

admin

Follow Me
Other Articles
Previous

2025 Eurovision’u kim sunacak?

Next

BBC’ye seyirciler tarafından şikayet yağdı

Eurovision Türkiye, 2011 yılında kurulan ve Türkiye’nin en büyük Eurovision platformudur. Sitemiz ise 2017 yılında yayına başlamıştır. Bizimle her türlü konuda iletişime geçebilirsiniz.

  • X
  • Instagram
  • E-posta
  • YouTube
  • WhatsApp
Copyright 2026 — Eurovision Türkiye. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme