Céline Dion 2025 Eurovision’da sahne alacak mı?

2025 Eurovision’un baş yapımcılarından Moritz Stadler ve Reto Peritz bugün düzenlenen medya toplantısında 1988 Eurovision birincisi Céline Dion’un olası katılımından bahsetti.
Baş yapımcı Reto Peritz, Céline Dion ile iletişim halinde olduklarını açıkladı.
“Céline Dion ile gerçekten düzenli olarak iletişim halindeyiz. Sorun bizden kaynaklanmıyor. Ne yazık ki kendisi çok hasta ve hangi etkinliklere katılıp katılmayacağını dikkatlice değerlendirmek zorunda. Bu yüzden Basel’de sahne alıp alamayacağını ancak yarışmanın başlamasından birkaç hafta önce netleştirebilecek.”
Moritz Stadler da bu açıklamaya katılarak şunları ekledi: “Céline Dion kesinlikle Eurovision’un bir parçası olmalı. 1988’in şampiyonunu getirebilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” Peritz ve Stadler, sahne alacak diğer isimler hakkında henüz somut bir bilgi veremese de, “Bu konu üzerinde gece gündüz çalışıyoruz ve bunun için ayrı bir medya etkinliği düzenleyeceğiz” dedi.
Dion’un olası sahne performansının maliyeti ise belirsizliğini koruyor. Peritz, “Tüm masrafları biz karşılamayacağız. SRG olarak sınırlı kaynaklarımız var ve kamu fonlarını sorumlu bir şekilde harcamak istiyoruz.” dedi.
Yapımcılar, Céline Dion’un sahne almaması durumunda yedek planlarının hazır olduğunu açıkladılar.
Kaynak: blick.de