Skip to content
Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
Close

Search

  • x.com
  • instagram.com
  • youtube.com
  • tiktok.com
Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

Eurovision Türkiye Eurovision Türkiye

Türkiye'nin tek Eurovision adresi

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Takvim
  • 81 il oylaması
Close

Search

  • x.com
  • instagram.com
  • youtube.com
  • tiktok.com
Home/Eurovision 2024/Avrupa Birliği’nden bayrağının Eurovision’da yasaklanmasına tepki
Eurovision 2024

Avrupa Birliği’nden bayrağının Eurovision’da yasaklanmasına tepki

Mayıs 13, 2024

Avrupa Komisyonu, Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) cumartesi akşamı İsveç’in Malmö kentinde gerçekleştirilen Eurovision’un finali sırasında AB bayraklarının salona alınmaması kararına sert tepki gösterdi. Brüksel, konuyla ilgili Cenevre merkezli kuruluştan izahat istedi. 

İddilar, final gecesi AB bayrağı taşıdıkları için uyarılan seyirciler tarafından ortaya atıldı. Olay kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Eurovision Şarkı Yarışması’nda Avrupa bayrağının dalgalanmasına getirilen yasağa tepki gösterdi.

Schinas, “Eurovision her şeyden önce Avrupa ruhunun, Avrupa çeşitliliğinin ve yeteneğinin bir tezahürüdür. AB bayrağı da bunun bir sembolüdür. Avrupa Parlamentosu seçimlerine bir aydan az bir süre kala, tüm Avrupalıları birleştiren şeyin kutlanmasının önünde büyük ya da küçük hiçbir engel olmamalı.” açıklamasında bulundu. 

Brüksel, Avrupa Yayın Birliği’nden (EBU) konuya dair izahat beklediğini duyurdu. Schinas’ın da günün ilerleyen saatlerinde EBU temsilcileriyle konuyu görüşeceği belirtildi. Ayrıca Schinas’ın, EBU’nun AB fonlarından yararlanıp yararlanmadığını inceleteceği basına yansıdı.

Öte yandan AB Komisyonu Sözcüsü Eric Mamer, EBU’nun Avrupa Birliği bayrağının yarışmada dalgalanmasını yasaklamasıyla ilgili gazetecilerin sorusuna yanıt verdi. 

Mamer, “Kesinlikle son derece üzüntü verici. Bize göre, yarışmaya katılan tüm AB üyesi ülkelerin veya yarışmaya katılan Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin de sembolü olan bayrağın etkinlik alanında yasaklanması için kesinlikle hiçbir neden yok.” diye konuştu. 

Şarkı yarışmasının AB tarafından organize edilen bir etkinlik olmadığını belirten Mamer, bununla birlikte “Görüşlerimizi açıklayabiliriz. EBU’yu bunun bir hata olduğunu anlaması için teşvik edebiliriz ve sonrasında nasıl ilerleyeceklerine kendileri karar verir.” şeklinde görüş beyan etti. 

EBU’dan açıklama geldi

EBU ise Euronews’e yaptığı açıklamada, “bayrak politikasının” İsveçli yayıncı ve bu yılki yarışmanın ev sahibi SVT ile kararlaştırıldığını bildirdi.  Ancak bunun AB bayraklarını yasaklayan açık bir hüküm içermediğinin altını çizdi. 

EBU’nun açıklamasında, “2023 ve önceki yıllarda olduğu gibi SVT’nin politikası katılımcı ülkelerin bayraklarına ve gökkuşağı bayraklarına izin vermekti. Yazılı politikada AB bayrağına yönelik açık bir yasak asla söz konusu olmamıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Kuruluşun euronews’e yaptığı açıklamada ayrıca, isim verilmeden Orta Doğu’daki savaşa atıfla “Artan jeopolitik gerilimler nedeniyle, bayrak politikası bu yılki etkinlikte güvenlik tarafından daha sıkı bir şekilde uygulandı. Yeni yayıncımızla birlikte 2025 bayrak politikasına tekrar bakacağız.” denildi. 

Kaynak: euronews.com

Author

admin

Follow Me
Other Articles
Previous

Eurovision 2025: Hazırlıklar başladı

Next

Avrupa Yayın Birliği yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı

Eurovision Türkiye, 2011 yılında kurulan ve Türkiye’nin en büyük Eurovision platformudur. Sitemiz ise 2017 yılında yayına başlamıştır. Bizimle her türlü konuda iletişime geçebilirsiniz.

  • X
  • Instagram
  • E-posta
  • YouTube
  • WhatsApp
Copyright 2026 — Eurovision Türkiye. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme