2026 Eurovision: Avusturya hazırlıklara başladı

ORF Genel Müdürü Roland Weißmann, JJ’nin zaferinin ardından hazırlık sürecini başlattıklarını duyurdu.
Weißmann, Eurovision’un maliyetli bir organizasyon olduğunu belirterek yarışmayı tasarruflu bir şekilde yönetmeyi planladıklarını ifade etti. Ayrıca yarışmanın finansmanının sağlanması için hükümet yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.
2015 yılında Eurovision’a ev sahipliği yapan Viyana, tekrar ev sahipliği yapmakla ilgilendiğini açıkladı. Şehir, o yıl yarışmayı Wiener Stadthalle’de düzenlemişti.
Graz da Eurovision Şarkı Yarışması’na ev sahipliği yapma konusunda ilk görüşmelere başladı. Olası bir ev sahipliğinde, 6.500 kapasiteli Stadthalle Graz kullanılabilir. Innsbruck, yarışmaya ev sahipliği yapmak istediğini duyurdu. Belediye başkanı, hazırlıklar için gerekli belgeleri düzenlemeye başlayacaklarını belirtti.
Wels ve Oberwart ise 2026 Eurovision’a ev sahipliği yapmak için aday olma umutlarını dile getirdiler. Ancak bu şehirlerin yeterli kapasiteye sahip olmadığı ifade ediliyor. Salzburg, ev sahipliği yapmayı düşünmediğini açıkladı.
Eurovision galibi JJ, yarışmanın Viyana’da düzenlenmesini istediğini açıkladı. Yapılan anketlerde ise Graz ve Viyana öne çıkıyor. Ev sahipliği için başvuru süreciyle ilgili detaylar ise henüz açıklanmadı.
photo by: Harold Cunningham